Kombucha YaYa

Standaard

Onze eerste Kombucha gemaakt

SCOBYMet dank aan Charlotte en Tom van YAYA kombucha!

Nadat we op tv in het programma Binnenste buiten Zagen dat er op het Hemterrein een KOMBOECHA maker zit, voor ons erg bekent omdat onze moeder dat vroeger al maakte. zijn we op zoek gegaan en mochten we binnen kijken.
We kregen na een rondleiding en een mooie uitleg en proeverij van de verschillende smaken een mooie scoby mee.
En we kochten een doos met 2 smaken ginger en naturel

maken-in-tien-stappen/

Kombucha recept

Voorbereiding: Kombucha maak je in verschillende stappen. De eerste stap is wat we noemen de ‘eerste fermentatie’ en duurt zo’n 10 – 14 dagen. Houdt rekening met 45 minuten bereidingstijd.

  • Wat heb je nodig:
  • 20 gram zwarte, groene of oolong thee,  1 liter heet water, De thee 15 minuten laten trekken zeef de thee en voeg 250 gram rietsuiker toe roeren tot op gelost.
  • Doe de zoete thee in een grote glazen vaas of pot. Voeg hier 3 liter koud water aan toe.  de 600 ml kombucha startervloeistof en de scoby Laat 10 tot 14 dagen staan

Na de eerste fermentatie heb je kombucha en kun je vervolgens, optioneel, smaken toevoegen in de volgende stap,

de tweede fermentatie. Dit proces duurt een dag of 4 à 5. Houdt rekening met 30 minuten bereidingstijd. Wanneer je kombucha klaar is, haal je de SCOBY samen met 600 ml kombucha uit de vaas, en zet apart. Doe er weer een kaasdoek over en sluit het goed af. Gebruik deze startervloeistof weer binnen een aantal dagen om nieuwe kombucha te brouwen.

Over kombucha makers https://www.want.nl/yaya-kombucha-frisdrank-charlotte-krijger/

Naar de website: yayakombucha.com/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s